Two projects have been granted 25000€

Aalto Media Factory has decided to fund two projects both by 25000 euro.

The Game Experience Pattern project aims to create novel collaboration between three Aalto schools with a pilot project combining psychophysiological basic research with game design patterns, to generate new knowledge on game design. Consolidation of existing theories for measurement and design of experience forms the basis of more extensive investigations in player personality profiling and game experience patterns. The pilot project initiates this research, laying methodological and networking foundations for a joint follow-up.
The person responsible: Ben Cowley from CKIR, School of Economics (ben.cowley_at_aalto.fi).

The Great Conspiracy Opera (GCO) – Vuorovaikutteisen multimedianäyttämön tutkimustuotanto on uudenlainen audiovisuaalinen kokonaisuus, jota kuvaa parhaiten termi multimediaooppera. Teoksessa yhdistyvät oopperalaulu, elektroakustinen musiikki, liikkeentunnistus- ja keinoälytutkimus, surround-äänisuunnittelu ja vuorovaikutteinen/generativiinen av-kerronta. Sen selkärankana toimii John F. Kennedyn Waldorf Astoria-salissa 27.4.1961 lehtimiehille pitämä puhe, jonka ympärille marssitetaan netissä leviäviä ”dokumentteja” salaliittoteorioista, joissa fakta ja fiktio menevät monitasoisesti sekaisin.
Vastuuhenkilöt: Mika Tuomola, johtaja, Crucible Studio / Media Lab Helsinki
Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun Median laitos (mika.tuomola_at_aalto.fi).

Congratulations for both projects!